fbpx
Сьогодні
21:09 09 Лют 2022

Відбулося засідання Тристоронньої контактної групи: ніякої "зради і проривів"

Фото: ukrinform

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи відбулося без "зрад і проривів"

Про це представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш повідомив у Фейсбуці.

"Напередодні зустрічі радників "нормандської четвірки" політика партій – як Росії, так і України – залишилася незмінною. Москва досі "не сторона конфлікту"; ми досі не визнаємо такий статус для ОРДЛО", йдеться у повідомленні.

Голова СММ ОБСЄ посол Чевік заявив, що ситуація з вільним пересуванням місії в ОРДЛО погіршилася.

ОРДЛО пояснило ці обмеження "турботою про безпеку членів місії".

Як зазначається у дописі, луганський окупаційний "міністр" Дейнего звинуватив СММ у небажанні йти на контакт із "владою" "республік".

Чевіку довелося нагадати, що СММ ОБСЄ не може мати офіційних контактів із самопроголошеними утвореннями, які не визнані ОБСЄ.

Він також повідомив, що на гуманітарній підгрупі "республіки" вигадали новий привід не відкривати КПВВ.

"Дейнего з Ніканоровою вимагають прямих контактів санітарних лікарів ОРДЛО та України "для вирішення проблеми коронавірусних обмежень". Це звучить дивно, оскільки ще наприкінці року Україна зі свого боку зняла всі обмеження для в'їзду, пов'язані з COVID-19.

Ми не вимагаємо жодних довідок про вакцинацію. Тому незрозуміло, як наші санітарні лікарі можуть вплинути на те, щоб ОРДЛО зняли такі обмеження зі свого боку. Просто зніміть їх як ми, і все", наголосив Гармаш.

Також блокується питання щодо обміну.

"Обмін усіх на всіх, без будь-яких передумов, прямо записано у Мінських угодах. Та вони вимагають то процесуального очищення тих, кого ми їм вже передали, то взагалі ухвалення закону про амністію.

Хоча одне з одним абсолютно не в'яжеться. Просто немає політичної волі зробити те, що Росія зобов'язалася виконати, підписавшись під "Мінськом", підкреслив Гармаш.

На його думку зустріч була середньостатистичною.

"Завтра зустріч радників Н-4 в Берліні. Якщо там вигадають якесь "єдине бачення" Мінських домовленостей, то найближчими днями відбудеться надзвичайне засідання політичної підгрупи ТКГ. Якщо ні, тоді наступне засідання ТКГ відбудеться 2 березня. Чекаємо на Берлінські результати", резуюмував Гармаш.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: