fbpx
Сьогодні
Фото 22:50 09 Лют 2022

Сумські підлітки створюють комп’ютерну гру, яка навчить берегти екологію

Сумські підлітки зі студії Martian Teapots створюють комп'ютерну гру Trash is Fun, яка навчить берегти екологію

Команда з кількох людей та три години часу – це все, що потрібно, аби в незвичний спосіб дізнатися про сортування та переробку сміття.

Про ідею та роботу над грою Trash is Fun  автори проєкту розповіли ШоТам.

Розробники переконані, що завдання сподобаються як дітям, так і дорослим.

Як розповідає засновник студії Сафронов Ілля: "Martian Teapots ("Марсіанські чайники") – це студія, в якій підлітки вчаться різним напрямам цифрових мистецтв".

студія Martian Teapots Суми

Фото: #ШОТАМ

За його словами, студія існує вже приблизно 4,5 роки при кафедрі економічної кібернетики в Сумському державному університеті. Тут розробляють ігри, створюють анімацію, знімають відеоролики, тощо.

Кожного року розширювались напрями діяльності, і зараз основний – це розробка відеоігор

Як зазначив один із розробників,  до гри Trash is Fun ми в Martian Teapots було розроблено безліч ігор, які були дуже незначні. Наразі найбільший проєкт – це Trash is Fun.

гра про екологію

Фото: #ШОТАМ/ Кадр з гри Trash is Fu

"Ідеї створення цієї гри спочатку не було. Як викладач, я просто шукав кращу систему для навчання. З самого початку у Martian Teapots було щось дуже схоже на курси. Але з часом я зрозумів, що дітям це не так цікаво.Тому обрав більш проєктний напрямок", розповідає Сафронов.

гра про екологію

Фото: #ШОТАМ/ Кадр з гри Trash is Fu

За його словами, на той момент вже було два програмісти (достатньо для створення гри), які розуміють код, 3D-моделери та геймдизайнер. Було вирішено поєднати всіх в одну команду. Довго думали над ідеєю.

Оскільки у напрямі екології дуже мало якісних проєктів, і на тему сортування більше ніхто нічого не створює, обрали розробники її.

Як розповідає один з учасників проєкту, сюжет гри у тому, що через забруднення довкілля настало глобальне потепління. Через те, що розтанули льодовики, звільнився один із вірусів, що призвів до мутування тварин. Вони побачили, що планета забруднена, а люди нічого не роблять. І ось тварини вирішили сортувати сміття та прибирати планету – своє місце проживання.

гра про екологію

Фото: #ШОТАМ/ Кадр з гри Trash is Fu

"Спочатку ми розраховували на аудиторію школярів і думали, що було б круто поширювати гру серед шкіл. Але поки гра запускається лише на потужних комп'ютерах, яких бракує у навчальних закладах. Тому ми ще будемо працювати над тим, щоб усунути цю проблему", розповідає Сафронов.

Trash is Fun – це гра з локальним мультиплеєром, в яку двоє, троє чи четверо людей разом можуть грати за одним ПК, або ж грати онлайн через Steam Remote Play.

Розробникам хочеться, аби гра була доступна і для учнів, які могли б на уроці інформатики пограти й паралельно отримати знання про екологію.

У грі вказано, як правильно сортувати або переробляти щось. А вже в ігровій формі закріплюються знання на практиці.

До речі, у студії немає пластикових одноразових стаканчиків.

Наразі хлопці отримують досвід і прогнозують, наскільки гра буде цікава та корисна людям. Оскільки це соціальний проєкт, то все, на що ми розраховують, – це поширення знань про екологію та перемога у конкурсах.

"Ми плануємо брати участь у різних конкурсах, робити демоверсії відеоігор для пошуку нових ідей. А зараз вивчаємо новий напрям – титрувальні системи для відеострімів. Це про використання ігрових рушіїв під час стримінгу кіберспортивних ігор", поділився планами засновник студії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: