fbpx
Сьогодні
23:10 08 Лют 2022

Зеленський зустрівся з міністрами закордонних справ країн Славковського формату

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністрами закордонних справ Чеської Республіки Яном Ліпавським, Австрії – Александром Шалленбергом та Словацької Республіки – Іваном Корчоком у межах їхнього візиту в нашу країну

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу ОПУ.

Як зазначається, візит здійснюється за ініціативою Чехії. Оскільки вона головує в межах Славковського формату, який об'єднує ці три європейські держави.

Володимир Зеленський ознайомив керівників зовнішньополітичних відомств з безпековою ситуацією та ініціативами України щодо активізації Мінського процесу та роботи в Нормандському форматі.

"Дуже важливо, що ви відвідали зону проведення ООС та особисто ознайомилися із ситуацією на місці",  наголосив Президент.

Міністри висловили одностайну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, наголосили на її повному й беззаперечному праві самостійно визначати шляхи забезпечення власної безпеки та обирати оборонні союзи.

Володимир Зеленський акцентував на важливості зміцнення оборонної підтримки нашої держави.

Зеленський перемовини Славковський трикутник

Фото: ОПУ

"Дякую кожному з вас, вашим країнам за підтримку й конкретну допомогу Україні", заявив він.

Також Зеленський відзначив факт збереження повноцінної дипломатичної присутності Чехії, Австрії та Словаччини в Києві й утримання цих держав від евакуації родин дипломатів.

Президент наголосив на важливості подальшого поглиблення економічної інтеграції між Україною та Європейським Союзом.

Зокрема, розширення доступу українських товарів на ринок ЄС з використанням можливостей оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію.

Ян Ліпавський, Александр Шалленберг та Іван Корчок висловили одностайну думку про те, що безпека України невіддільна від безпеки Європи.

Вони зазначали, що без досягнення миру в нашій державі неможливо досягти стабільності на континенті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: