fbpx
Сьогодні
19:31 08 Лют 2022

Уряд Польщі ухвалив рішення про передачу ЗСУ військового обладнання

Уряд Польщі ухвалив рішення про передачу Збройним силам України військового обладнання на безоплатній основі

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише польська державна агенція РАР.

"Уряд хоче підтримати свого східного сусіда, надавши безоплатно військове обладнання. Це чергове рішення Ради міністрів щодо передачі обладнання Україні", йдеться у повідомленні.

У рішенні йдеться про те, що передача обладнання не зменшить боєготовність військових частин Польщі.

"Рішення про передачу військового майна було прийнято в результаті проведеного аналізу з урахуванням необхідності забезпечення поточних операцій польських збройних сил та підтримки необхідного рівня запасів армії", заявили в уряді.

Як відомо, Польща цього тижня надішле Україні першу партію військової допомоги для захисту від потенційної агресії з боку РФ.

Нагадаємо, що Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на брифінгу 1 лютого, з главою українського уряду Денисом Шмигалем заявив, що Польща готова надати Україні газову, оборонну та гуманітарну допомогу.

"Ми про таку допомогу Україні непокоїмося в ЄС, у країнах НАТО. Але Польща також сама готова надавати Україні в міру можливостей допомогу в питаннях газової сфери, обороноздатності, стабілізації економіки, а також у гуманітарних питаннях, що вже робимо", наголосив Моравецький.

За його словами, його країна може надати Україні декілька тисяч артилерійських нарядів, дронів, протиповітряних снарядів типу "Грім", легких мінометів.

2 лютого уряд Польщі схвалив рішення про надання Україні допомоги зброєю у вигляді протиракетних комплексів та амуніції.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: