fbpx
Сьогодні
12:10 08 Лют 2022

Уряд Британії розглядає можливість відправити винищувачі та військові кораблі до Південно-Східної Європи

Уряд Великої Британії розглядає можливість відправити винищувачі Typhoon та військові кораблі до Південно-Східної Європи, щоб захистити союзників по НАТО.

Про це британський прем'єр Борис Джонсон написав у своїй колонці для The Times.

«Велика Британія готується посилити багатонаціональний батальйон НАТО під британським командуванням в Естонії. Ми також хотіли б збільшити наш внесок у здійснення навчань Об'єднаних експедиційних сил — об'єднання під командуванням Британії, в яке входять підрозділи з десяти скандинавських і північноєвропейських країн», — розповів він про посилення сил НАТО.

Прем'єр наголосив, що зараз спостерігається найбільше військове нарощування в Європі з часів Холодної війни, що підтверджує терміновість зусиль Лондона та союзників.

За словами Джонсона, якщо президент РФ Путін почне подальше вторгнення в Україну, він змусить цим Захід здійснити багато з того, чому він прагне запобігти.

Водночас британський прем'єр висловив упевненість, що дипломатія може запобігти ескалації навколо України: «Я все ще вірю в те, що принципова і тверда дипломатія можуть запобігти цій кризі».

Нагадаємо, 1 лютого Джонсон відвідав Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та провів із ним перемовини на тлі російської загрози. А 2 лютого провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Політики обговорювали Україну та НАТО.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: