fbpx
Сьогодні
20:57 08 Лют 2022

Україна - жертва агресії і має право на самозахист, - Столтенберг

Фото: GETTY IMAGES

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що ризик нового військового вторгнення Росії в Україну поки що залишається

Про це він сказав в ефірі CNN, повідомляє "Європейська правда".

"Немає визначеності, але що ми бачимо, так це триваюче військове нарощування, все більше і більше сил, військові госпіталі і логістику. Тому час на попередження зменшується, а ризик атаки зростає.

І ми також бачимо загрозливу риторику з боку Росії, яка говорить про те, що якщо ми не погодимось на їхні вимоги, буде те, що вони називають військово-технічними наслідками. І ми маємо історію використання Росією сили проти України", сказав Столтенберг.

Він наголосив, що не може бути сумніву, що саме Росія, яка окупувала Крим і контролює частину Дондасу, є агресором.

"Україна – жертва агресії і має право на самозахист. І союзники надають допомогу Україні", додав генсек.

У відповідь на запитання про те, чи НАТО погоджується з оцінками президента Франції Еммануеля Макрона, що йому вдалось переконати Путіна не йти на ескалацію, Столтенберг сказав, що "ще зарано говорити, чи Росія дійсно хоче сісти за стіл переговорів".

"Ми готові сісти за стіл переговорів, ми готові вислухати їхні побоювання", додав він.

Довідка.

Як раніше повідомляла Рубрика, 7 лютого президенти Росії та Франції Владімір Путін та Еммануель Макрон провели зустріч у Москві, на якій обговорювалося питання європейської безпеки, яке включало ситуацію, пов'язану з Україною.

Зустріч президентів тривала понад п'ять годин. У ході переговорів сторони обговорили українське питання та безпеку у Європі. Макрон зазначив, що лише дипломатичний шлях є прийнятним у вирішенні "української кризи".

"Я повинен був досягти, щоб не було погіршення або ескалації і відкрити нові перспективи. Я досягнув цієї мети", – сказав він.

8 лютого відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона, який перебував в нашій країні з робочим візитом.

Нагадаємо, НАТО розглядає можливість довгострокової військової присутності у Східній Європі для зміцнення своєї оборони.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: