fbpx
Сьогодні
17:41 08 Лют 2022

Партнерство України та Франції у сфері безпеки має особливе значення, – Зеленський

Фото: ОПУ

Україна та Франція мають спільне бачення актуальних загроз та безпекових викликів для нашої країни, Європи та світу в цілому

"Тому партнерство наших держав у сфері безпеки сьогодні має особливе значення", заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами перемовин з Президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє пресслужба ОПУ.

"Франція відіграє активну роль у межах Нормандського формату. І ми дуже цінуємо офіційну позицію Парижа й зусилля особисто пана Еммануеля Макрона для досягнення миру в Україні – він для цього дуже багато робить", сказав Зеленський.

За словами Глави Української держави, сьогодні саме мирний процес був одним із ключових питань перемовин із французьким колегою.

"Важливий крок на цьому шляху – активізація діалогу на рівні політичних радників. Розраховуємо, що зустріч у Парижі, яка відбулася 26 січня 2022 року, і майбутні перемовини в Берліні наблизять нас до проведення саміту "Норманді", зазначив Президент України.

Зеленський зауважив, що має з Президентом Франції спільне бачення щодо актуальних загроз та безпекових викликів не тільки для України, Європи, а й світу загалом.

"Вони вимагають єдності та нових проактивних підходів європейського лідерства. Ми продовжимо взаємодіяти для деокупації частини території України", наголосив він.

"Сьогодні безпекова та економічна підтримка України з боку партнерів, зміцнення її стійкості та обороноздатності є виграшною в цілому для всього регіону і, впевнений, для всіх країн Європейського Союзу", додав Глава держави.

Президент також зауважив, що країни розвивають співпрацю не лише в безпековій галузі, а практично в усіх сферах.

Тож важливим питанням зустрічі з Еммануелем Макроном стало залучення Франції до спільних економічних і насамперед інфраструктурних проектів.

Йдеться, зокрема, про реалізацію важливого проекту для очищення питної води в Маріуполі на Донеччині та реконструкцію водоканалу в місті Попасній Луганської області.

Завдяки цим проектам доступ до якісної питної води отримають півмільйона маріупольців та понад мільйон мешканців Луганщини, наголосив глава Української держави.

"Загалом ми провели сьогодні змістовні, я вважаю, дуже результативні перемовини. Дякую Еммануелю Макрону особисто. Дякую за підтримку України з боку Франції", резюмував Глава держави.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: