fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 13:52 08 Лют 2022

Міністр внутрішніх справ розповів про співпрацю з Дією

Фото: РБК-Україна

Денис Монастирський розповів про те, які послуги Міністерства внутрішніх справ стали цифровими і, відповідно, більш доступними для громадян.

Про це він говорив у своїй промові на Summit Diia, передає "Рубрика".

Найбільш доступною і водночас найбільш проблемною послугою, яку надає МВС, міністр назвав видачу довідок про відсутність судимості. Віднедавна її можна згенерувати через Дію. За словами Дениса Монастриського, у 2021-му році таким чином видали вже 1 мільйон довідок.

Також посадовець анонсував нову функцію Дії — "Належний користувач".

"Законодавством давно запроваджено цей термін. Хоча зараз внеснено лише 40 тисяч користувачів у відповідний реєстр. Тепер стати належним користувачем можна буде через Дію. Найбільш поширена ситуація, це коли в сім'ї чоловік і дружина разом користуються одним авто. У таких випадках потрібно оформлюватися належним користувачем", — пояснив Монастриський.

Також міністр сказав, що пишається ще однією функцією Дії — змогою оформити місце реєстрації без довгих черг і виключно через портал.

"Кожен третій українець живе не за місцем реєстрації. Можливо, такі є сьогодні і в залі. І більше мільйона українців живе без зареєстрованого місця проживання. Раніше треба було двічі звернутися у ЦНАП, для чоловіків двічі у воєнкомат… Відсьогодні повідомити про місце проживання можна порталі Дії. Всі інші органи повідомлятимуться автоматичну. Рішення про реєстрацію буде автоматичне. А славнозвісна форма №13 і штамп у паспорті як радянський рудимент підуть у минуле", — сказав міністр.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: