fbpx
Сьогодні
19:33 07 Лют 2022

Україна проведе новий саміт Кримської платформи: що відомо

Фото Ukrinform

Український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував новий саміт Кримської платформи. Він запланований на серпень 2022 року і пройде за участю парламентських делегацій різних країн.

Про це він сказав під час брифінгу за підсумками зустрічі з німецькою колегою Анналеною Бербок.

"Крим теж був у нас сьогодні на порядку денному. Я поінформував Анналену про те, що в Україні в серпні пройде парламентський саміт Кримської платформи. Ми будемо чекати відповідну делегацію з Німеччини", – зазначив Кулеба.

Також Кулеба заявив, що Україна буде готова до всього, якщо Росія нав'яже чергову фазу військового конфлікту.

"Не потрібно лякати українців війною. Ми ведемо війну з 2014 року. Ми багато пережили… Ми готові до всього. І якщо нам Росія нав'яже чергову фазу військового конфлікту, ми будемо готові", – зазначив Кулеба.

При цьому міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Захід і Берлін готові понести високу економічну ціну за жорсткі санкції проти Росії у разі її вторгнення в Україну.

"Я хочу висловитися абсолютно чітко: ми зробимо все, щоб запобігти ескалації. Ми запланували ряд жорстких заходів щодо Росії. Ці санкції безпрецедентні і скоординовані з усіма партнерами. Ми також готові понести високу економічну ціну, адже мова йде про безпеку України", – зазначила Бербок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: