fbpx
Сьогодні
21:27 07 Лют 2022

Кабмін доручив запустити громадські опитування в "Дії"

Кабінет міністрів України затвердив порядок поведінки опитувань у мобільному додатку "Дія". Окремо уточнюється, що це не є механізмом електронного голосування.

Про це йдеться у постанові Кабміну.

Зокрема, сьогодні було затверджено порядок проведення опитувань щодо ініціатив, спрямованих на вирішення питань державного управління у різних сферах суспільного життя.

А Міністерству цифрової трансформації доручили в тримісячний термін забезпечити технічну можливість проведення опитування на порталі і в мобільному додатку "Дія".

У затвердженому порядку уточнюється, що такі опитування не є голосуванням, передбаченим законом "Про всеукраїнський референдум", і не виборами, передбаченими Виборчим кодексом.

Опитування можуть проводитися для всіх користувачів "Дії" або для окремих категорій користувачів відповідно до замовлення.

Питання можуть відображатися в текстовій, графічній та аудіовізуальній формі. Але (як і варіанти відповідей) не можуть суперечити положенням Конституції, принципам і нормам міжнародного права, обмежувати конституційні права і свободи, бути спрямованими на ліквідацію незалежності України тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: