fbpx
Сьогодні
13:18 06 Лют 2022

Монастирський заявив, що Україна готова протистояти кіберзагрозам з Росії

Україна готова протистояти будь-яким кіберзагрозам з боку Росії

Про це міністр внутрішніх справ України сказав під час тактико-спеціальних навчань підрозділів системи МВС з бойовою стрільбою, які відбулися у місті Прип'яті Київської області, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Відповідаючи на запитання журналіста BBC щодо захисту від кібератак, міністр внутрішніх справ розповів, що сьогодні Україна готова протидіяти кіберзагрозам.

Він підкреслив, що нещодавню кібератаку було інспіровано Російською Федерацією, але Держспецзв'язку й Кіберполіція щоденно працюють над мінімізацією цих загроз.

"Ми розуміємо, що ця атака була організована кібервійськами РФ. Одночасно було атаковано 70 об'єктів інфраструктури державних установ, проте жодні дані не було втрачено і вони не перейшли в небажані руки",  зазначив Денис Монастирський.

Як раніше повідомляла Рубрика, 4 лютого, у місті Прип'ять (Київська область) відбулися масштабні спільні тактико-спеціальні навчання підрозділів Міністерства внутрішніх справ України.

На навчаннях були присутні керівники МВС, МОУ, НГУ, ДСНС, Нацполіції, посли іноземних держав та представники країн-партнерів.

Як зазначається, "гвардійці, поліцейські та рятувальники відпрацювали злагодженість дій під час виконання завдань з оборони населеного пункту, тактику ведення бойових дій в урбанізованій місцевості та ліквідацію їх наслідків".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: