fbpx
Сьогодні
10:50 05 Лют 2022

НКРЕКП вжила заходів для стабілізації ціноутворення на ринку електроенергії

Фото Reuters

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вжила невідкладних заходів для стабілізації ціноутворення на ринку електроенергії

Про це передає Рубрика, посилаючись на сайті НКРЕКП.

Як зазначається, "наприкінці січня – на початку лютого 2022 року на ринку електричної енергії внаслідок значного профіциту виникла ситуація перетікання обсягів електроенергії між сегментами ринку, а значить значне коливання цін.

Так, в окремі періоди обсяги продажу на внутрішньодобовому ринку (ВДР) зрівнювались з обсягами продажу на ринку на добу наперед (РДН).

А це суперечить концепції функціонування ринку електричної енергії.

З метою оперативного врегулювання ситуації НКРЕКП 4 лютого 2022 року прийняла рішення запровадити низку тимчасових заходів, що мають усунути негативні явища на ринку електричної енергії.

Зокрема, Регулятор:

  • збільшив цінові обмеження на балансуючому ринку;
  • скоригував алгоритм розрахунків плати за небаланси під час профіциту на ринку електричної енергії;
  • запровадив практику перевірки походження обсягу продажу електричної енергії на добу постачання у заявках на продаж учасників РДН/ВДР.

Відповідні зміни були внесені до постанови НКРЕКП від 08 квітня 2020 року № 766 "Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби".

"В разі збереження негативних тенденцій на ринку Регулятор буде вживати кроків щодо подальшого збільшення відповідальності учасників ринку електричної енергії", заявив Голова НКРЕКП В.Тарасюк під час розгляду цього питання.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: