fbpx
Сьогодні
12:38 05 Лют 2022

Біля берегів Франції зафіксували на поверхні води килим з мертвої риби: що трапилося

Фото: France / Sea Shepherd France

Голландський траулер FV Margiris скинув понад 100 000 мертвих риб в Атлантичний океан біля берегів Франції

Це помітили активісти-екологи, повідомляє Reuters.

Як зазначається у статті, група рибної промисловості PFA, яка представляє власника судна повідомила , що злив риби був викликаний розривом сітки траулера. У своїй заяві група назвала розлив "дуже рідкісним випадком".

Викид риб першими помітили екологи з французької групи Sea Shepherd.

Вони опублікували фото, на яких зображено, як поверхня океану покрита щільним шаром путасу. Цю рибу використовують для масового виробництва рибних паличок, риб'ячого жиру та борошна.

метрва риба біля берегів Франції

Фото: France / Sea Shepherd France

Екологи зазначили, що не вважають інцидент випадковим. На думку організації, з траулера навмисно викинули рибу, яку не хотіли переробляти, така практика називається скиданням улову та заборонена в ЄС.

Лам'я Ессемлалі, глава групи кампанії у Франції, сказала Reuters, що вважає, що риба була навмисно скинута.  А це понад 100 000 рибин.

Міністр морських справ Франції Аннік Жирардін назвала зображення мертвої риби "шокуючими" і заявила, що попросила національний орган з нагляду за рибальством країни почати розслідування аварії.

Траулери, такі як Margiris, використовують драг-сітки довжиною понад кілометр і обробляють рибу на бортових заводах, що піддається жорсткій критиці з боку екологів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: