fbpx
Сьогодні
10:19 04 Лют 2022

Під Кабміном студенти вимагають відставки міністра освіти Шкарлета

Під будівлею Кабінету Міністрів проходить акція "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій студенти вимагають відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Участь у заході беруть близько 100 осіб, передає "Укрінформ".

"МОН перевищило свої повноваження, тому що вони не мають права визнавати чи не визнавати результати виборів. Вчора на нараді з Прем'єр-міністром вирішувалася ця проблема і він дав вказівку скасувати наказ про призначення нових виборів. Але студенти свій захід не скасували, вони оголосили страйк допоки зі мною не буде підписаний контракт", – заявив під час акції переможець виборів на посаду президента НаУКМА Сергій Квіт.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Чорта геть!", "Освітою не торгують" та "МОНстра геть". Також вони вигукують "Шкарлета геть!".

Окрім відставки Шкарлета та підписання контракту з обраним президентом НаУКМА студенти вимагають автономію українських університетів.

На місці подій працює поліція та поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна.

Як повідомлялося, 1 лютого Сергій Шкарлет заявив, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: