fbpx
Сьогодні
16:30 03 Лют 2022

Росія перекидає патрульні катери з Балтики до Азовського моря

Фото: РИА Новости © Денис Абрамов

Росія перекидає швидкісні патрульні катери проекту 03160 "Рептор" з Балтійського моря

Про це повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

Як заначається у статті, так як Росія нарощує свою військову присутність поблизу кордонів України, то напруженість зростає не тільки на суші, але і на морі.

"Група російських великих десантних кораблів Північного і Балтійського флотів увійшла в Середземне море, де 24 січня почалися військові навчання НАТО Neptune Strike 2022. Росія заявляє, що її кораблі також збираються брати участь у навчаннях після щойно завершених навчань у Чорному морі", йдеться у дописі.

Як зазначають експерти, частина російських десантних кораблів, які прибули з півночі в Середземне море, також можуть відправитися до берегів анексованого Криму. Чи стане це так, стане зрозуміло, чи пройде російська група через Протоку Босфор.

До того ж Росія перекидає швидкісні патрульні катери проекту 03160 "Рептор" з Балтійського моря.  Їх перевозять сушею, і ці катери потрапили на відео, яке було опубліковано на Тікток.

 

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, нещодавно Росія заявила, що її військово-морський флот проведе масштабні навчання за участю всіх її флотів від Тихого до Атлантичного океану.

Навчання мають відбутися приблизно за 240 км від південно-західного узбережжя Ірландії, і включатимуть морську артилерію та запуск ракет.

Навчання пройдуть у міжнародних водах, але у винятковій економічній зоні Ірландії. Місцеві рибалки наголошують, що прибережна зона надзвичайно для них важлива, і вони прагнуть зберегти біорізноманіття.

Після протестів ірландських рибалок Москва вирішила перенести військово-морські навчання за межі економічної зони Ірландії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: