fbpx
Сьогодні
13:45 03 Лют 2022

Президент Туреччини привітав ЗСУ у Києві

У четвер, 3 лютого, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прибув до України з офіційним візитом. Він проведе переговори з українським президентом Володимиром Зеленським, зокрема політики обговорять загрозу вторгнення Російської Федерації.

Літак турецького президента прибув до аеропорту "Бориспіль", його зустрічають офіційна українська делегація та співробітники Управління державної охорони.

Про це повідомляє телеканал "Україна 24".

Під час зустрічі двох президентів планується укласти угоду про Зону вільної торгівлі між Туреччиною та Україною. Раніше в Офісі президента говорили, що офіційна церемонія зустрічі розпочнеться о 13:00. Її проведуть у Маріїнському палаці. Пресконференція Ердогана та Зеленського для журналістів запланована на 15:25.

Варто зазначити, що дату 3 лютого обрано не випадково. Саме цього дня у 1992 році було встановлено дипломатичні відносини між двома країнами і у 2022-му якраз виповнюється 30 років з того часу.

13:00 – На сторінці Офісу президента у Facebook йде пряма трансляція з Маріїнського палацу, де відбувається зустріч двох президентів.

12:45 – Ердоган виступив із першою заявою після прибуття до Києва. У своєму Twitter він заявив, що в останні роки Туреччина досягла значних успіхів у відносинах з Україною у сфері торгівлі, інвестицій, туризму та оборонної промисловості. Також він закликав урегулювати ситуацію з ескалацією на українсько-російському кордоні мирним шляхом.

"Ми уважно стежимо за викликами, з якими стикається Україна, та напруженістю в регіоні. Туреччина, як причорноморська країна, закликає всі сторони до стриманості та діалогу для підтримання миру в регіоні", – написав Ердоган.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: