fbpx
Сьогодні
09:37 03 Лют 2022

Нова Зеландія оголосила про відкриття кордонів після двох років ізоляції

Нова Зеландія оголосила про поетапне відкриття своїх кордонів після двох років ізоляції.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що відкриття Нової Зеландії відбуватиметься у п'ять етапів.

За словами прем'єр-міністра Джасінди Ардерн, вакциновані громадяни Австралії зможуть повернутися додому з 27 лютого (перший етап відкриття), тоді як громадянам інших країн буде дозволено в'їзд із 13 березня (другий етап). Їм, як і раніше, доведеться самоізолюватися на 10 днів, але програму обов'язкового державного карантину буде скасовано.

Із 12 квітня до країни допустять до 5000 іноземних студентів (третій етап).

Також очікується, що австралійці та інші туристи, які зазвичай можуть подорожувати без візи, будуть допущені в країну не пізніше липня (четвертий етап).

У жовтні планують відкрити доступ до в'їзду всім іншим відвідувачам та студентам, яким зазвичай потрібна віза (п'ятий етап).

Заяву було зроблено на тлі зростання критики неоднозначної політики закриття кордонів Веллінгтона, спрямованої на запобігання поширенню коронавірусу.

Як відомо, кордони Нової Зеландії було закрито майже два роки через пандемію.

За цей період у п'ятимільйонній країні було зареєстровано 53 випадки смерті та близько 17 000 випадків захворювання на COVID-19, що є дуже низькою статистикою, як порівняти з рештою світу.

Коли політика закритих кордонів була популярною всередині країни, новозеландці за кордоном заявили, що через неї повернутися додому майже неможливо.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: