fbpx
Сьогодні
14:20 03 Лют 2022

Нардепа Кузьміних викликають у НАБУ для вручення підозри

Національне антикорупційне бюро України опублікувало повістку про виклик народного депутата Сергія Кузьміних, викритого на хабарі у понад пів мільйона гривень.

Про це повідомляє НАБУ.

"Повістка про виклик Кузьміних Сергія Володимировича, проживаючого за адресою м. Житомир. Вам необхідно прибути 07.02.2022 о 10 год. 00 хв, до Національного антикорупційного бюро України за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для участі у врученні письмового повідомлення про підозру та допиті у процесуальному статусі підозрюваного у кримінальному провадженні № 42021000000002617 від 16.12.2022", – ідеться в тексті повістці.

Довідка

31 січня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі в 558 тис. грн.

За даними слідства, депутат отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в разі доведення вини Кузьміних повинен нести відповідальність згідно із законом.

Сам депутат звернувся до голови партії "Слуга народу" Олени Шуляк та Арахамії з проханням про тимчасове виключення зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведена його невинуватість.

Депутат уже набув статусу підозрюваного і має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою.

Однак, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кузьміних проігнорував три виклики на заплановані слідчі дії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: