fbpx
Сьогодні
18:24 03 Лют 2022

Київ та Анкара домовилися розширити виробництво безпілотників Baykar в Україні

English version here

Україна й Туреччина під час зустрічі президентів у Києві підписали угоду, яка розширює виробництво безпілотників Baykar в Україні

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Він зазначив, що у розмові президентів приділили особливу увагу співпраці в авіаційній і оборонній промисловості, і це один з локомотивів стратегічного партнерства між країнами.

"Наша мета – реалізація конкретних проєктів, створення спільних підприємств, обмін досвідом, обмін технологіями. Сьогодні укладена угода, яка суттєво розширить виробництво БПЛА компанії "Байкар" в Україні. Це нові технології. нові робочі місця і посилення обороноздатності України", повідомив Володимир Зеленський.

Як писала Рубрика, про це заздалегідь повідомляв міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, передбачається будівництво заводу в Україні для виробництва військових безпілотних дронів "Байрактар", які будуть обладнувати двигунами українського виробництва.

"Одним із прикладів наповнення саме цієї угоди – це буде будівництво заводу "Байрактар", який виготовляє безпілотні літальні апарати. І які будуть виготовлятися саме в Україні. І буде, відповідно, створено центр навчальний, який буде готувати наших льотчиків щодо управління безпілотними дронами "Байрактар" різних категорій", зазначив міністр.

Також мають створити навчальний центр для підготовки фахівців з управління "Байрактарами" різних категорій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: