fbpx
Сьогодні
19:30 03 Лют 2022

Комісія знову не затвердила керівника САП

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу

Найбільше балів під час конкурсу набрав детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко.

Про це йшлося у трансляції з засідання комісії, пише Громадське.

Голова комісії Катерина Коваль повідомила, що на засіданні відсутні члени Андрій Гуджал, Олена Бусол та Євген Соболь. Перший заявив, що у відрядження, Бусол відмовилась брати участь, а Соболь спершу попереджав про запізнення.

Через це не вдалося зібрати кворум, тож засідання конкурсної комісії не відкрили.

Член комісії від міжнародних організацій Драго Кос описав ситуацію так: "Ми знаємо переможця, але не хочемо його оголошувати".

Довідка.

21 грудня 2021 року конкурсна комісія з обрання керівника САП оголосила, що детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк — 229 балів.

Представники міжнародної спільноти в комісії наполягали на визначенні переможця без зволікань, але голова комісії Катерина Коваль висловлювала побоювання легітимністю такого результату у зв'язку з рішенням ОАСК.

Зрештою через брак голосів представників Верховної Ради переможця так і не обрали. Тобто вже півтора місяця комісія не може затвердити переможця.

Наступне засідання комісії відбулося 24 грудня 2021 році, тоді теж переможця не затвердили. Натомість голова комісії Катерина Коваль вимагала проведення повторної спецперевірки кандидатів.

Упродовж січня 2022 року комісія не збиралась на засідання. Комісія чекала від Офісу генпрокурора підтвердження про проходження фіналістам спецперевірки. Проте виявилось, що ОГПУ не проводив її. спецперевірки.

Виконувачем обов'язків САП наразі є Максим Грищук. Проте, багато рішень щодо розслідувань САП ухвалює генпрокурорка Ірина Венедіктова, що "негативно впливає на розслідування топкорупції".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: