fbpx
Сьогодні
16:30 03 Лют 2022

У столиці провели операційне відкриття Американ Юніверсіті Київ: що відомо

English version here

Будівля Річкового вокзалу буде готова прийняти студентів уже в травні, перший курс магістрів розпочне своє навчання в університеті в березні, а сьогодні співзасновники та керівники АЮК поділилися деталями: скільки триватиме та коштуватиме навчання, і як можна буде вступити. 

Ректор університету Роман Шеремета, президент Рік Шенгроу та співзасновник, колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер розповіли про деталі запуску Американ Юніверсіті Київ.

У столиці провели операційне відкриття Американ Юніверсіті Київ

Фото: Рубрика

 Про відкриття Американ Юніверсіті Київ "Рубрика" розповідала нещодавно після презентації, яка пройшла у Посольстві України в США, а сьогодні стало відомо ще більше подробиць.

Нагадаємо, що випускники Американ Юніверсіті Київ матимуть змогу отримати подвійний диплом — американського та українського зразка, адже університет працюватиме у партнерстві з Arizona State University — найбільш інноваційним університетом у США.

Сьогодні ж, зокрема, вперше стала відома вартість навчання: рік бакалаврату коштуватиме студентам та їхнім батькам 8000 доларів, магістратури — 9000 доларів

У той же час будуть доступні повні та часткові стипендії, в тому числі від спонсорів, та ректорська стипендія, які допоможуть отримати освіту тим, кому ця допомога буде потрібна.

Ректор університету економіст Роман Шеремета зазначив, що хоча це й чималі гроші, навчання буде того вартим: "Це інвестиція, яка може повністю змінити життя", — зазначив він.

Аналогічне навчання в США у різних університетах в середньому коштує 25-45 тисяч доларів на рік.

У столиці провели операційне відкриття Американ Юніверсіті Київ

Фото: Рубрика

Університет розмістять у будівлі Річкового вокзалу в Києві. За словами співзасновників, будівлю збережуть максимально історичною; всередині уже відновлюють фрески. Усього на реставрацію знадобилося 12 млн доларів: причому 6 млн вкладається інвесторами, а ще половину забезпечує власник будівлі – ПрАТ "Київський річковий порт". Наразі готовий перший поверх, а вся будівля буде готова прийняти студентів уже в травні. 

У столиці провели операційне відкриття Американ Юніверсіті Київ

Фото: American University Kyiv

Навчання в університеті проходитиме за американськими стандартами, втім, як пояснив виданню "Рубрика" ректор Роман Шеремета, присутні будуть і елементи української освіти: наприклад, обов'язковим буде вивчення української. У тому числі, для іноземців.

До речі, провівши рік на навчанні в США онлайн або офлайн, випускники університету матимуть можливість отримати подвійний диплом. У той же час планують також взаємний обмін студентами: студенти з Arizona State University приїжджатимуть до Києва. Окрім того Роман Шеремета зазначив, що завдяки співпраці з Cintana Education, яку очолює Рік Шенгроу, будуть можливі обміни з університетами зі всього світу. 

У березні університет запускає дві магістерські програми, а з вересня почнуть діяти ще п'ять бакалаврських програм. Докладніше про них — тут

Серед викладачів та творців навчальної програми уже є Нобелівський лауреат з економіки, викладач Гарвардського університету Вернон Сміт. Загалом викладати в університеті матимуть право лише викладачі з PhD, отриманими у відповідних стандартам університету навчальних закладах, та з високим рівнем володіння англійською. В майбутньому в Американ Юніверсіті Київ планують відкрити також PhD програми.

У столиці провели операційне відкриття Американ Юніверсіті Київ

Фото: Рубрика

Для вступу до Американ Юніверсіті Київ майбутнім студентам потрібно буде скласти українське ЗНО, надати підтвердження володіння англійською мовою не нижче рівня B1 та написати мотиваційного листа. Втім, університет пропонує гнучку систему освіти — це означає, що навчання може початися у лютому, коли тестування ЗНО ще не відбулося. У такому випадку студент матиме надати результати тестів пост-фактум, влітку. Втім, якщо ті виявляться незадовільними, університет матиме право дотримуватися своїх стандартів.

У столиці провели операційне відкриття Американ Юніверсіті Київ

Фото: Рубрика

Однією з цілей університету засновники називають підготовку студента до життя. «Ми хочемо навчити його, як думати. Як думати критично», — зазначив Шеремета. 

«Це вотум довіри до України», — підкреслив Курт Волкер. 

У столиці провели операційне відкриття Американ Юніверсіті Київ

Фото: Рубрика

Створення університету стало можливим завдяки спільним зусиллям українських, американських та грузинських інвесторів, у тому числі, компанії BGV Group Management підприємця Геннадія Буткевича, ДТЕК та EPAM.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: