fbpx
Сьогодні
15:59 02 Лют 2022

В Афганістані жінок допустили до навчання в університетах

У середу, 2 лютого, жінок допустили до навчання в державних університетах Афганістану, які відкрилися вперше з того часу, як "Талібан" захопив владу в країні

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що "Талібан" офіційно не оголосив про свій план щодо допуску студенток до навчання в університетах. Однак чиновники в сфері освіти повідомили виданню, що жінкам дозволяється відвідувати заняття за умови, що вони фізично відокремлені від студентів-чоловіків.

Свідок видання бачив, що студентки входять через окремі двері в один із великих державних університетів, який відкрився цього тижня.

Під час свого попереднього правління з 1996 по 2001 рік режим талібів забороняв жінкам і дівчатам отримувати освіту. Наразі дівчатам старшого шкільного віку в багатьох провінціях досі не дозволили повернутися до школи. Деякі приватні університети знову відкрилися, але у багатьох випадках студентки не можуть повернутися до занять.

Міжнародна спільнота зробила освіту дівчат і жінок ключовою частиною своїх вимог до "Талібану", який просить фінансової допомоги та розморожування іноземних активів.

ООН привітали включення студенток до державних університетів країни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: