Трухін заявив, що готовий скласти депутатський мандат

Народний депутат Олександр Трухін після публікації про його участь у ДТП заявив, що готовий скласти мандат, якщо вимагатиме партія

Про це повідомив Трухін у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Нардеп зазначив, що йому "щиро шкода, що він опинився в епіцентрі цього скандалу".

"Що стосується моєї поведінки на місці аварії. Мені соромно. У стані шоку я сказав багато дурниць, які я зазвичай не повторюю. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція в шоковому стані", наголосив народний депутат.

Він додав, що його поведінка "навряд чи має виправдання".

"Я розумію, що зараз багато людей обурені емоціями і бажанням приписувати мені всі можливі злочини. Але я нікому не давав хабарів, не брав хабарів, і слава Богу, в результаті аварії всі залишилися живими і здоровими",  сказав Трухін.

Зі слів депутата, за останні п'ять місяців він повністю "співпрацював з правоохоронцями, проводив слідчі дії, давав свідчення і надав ДБР і Нацполіції всю інформацію".

"І якщо буде потрібно, я готовий пройти через це знову до завершення розслідування", резюмував нардеп.

Арахамія заявив, що йому і його колегам соромно за поведінку Трухіна, а також висловив переконання, що він повинен співпрацювати зі слідством.

Щодо того, щоб Трухін склав мандат народного депутата, то він сказав:

"Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення моїх членів партії і колег по фракції. Я не приховував, що хотів якомога швидше покинути місце аварії.

Я знав про свій статус народного депутата і передбачив суспільний резонанс, до якого призведе аварія, незалежно від того, винен я чи ні.

Я не втік і не переховувався від місця аварії ще до приїзду поліції. А хотів виїхати, коли допомога вже була надана всім учасникам аварії. Якщо команда і ситуація змусять скласти мандат, я готовий нести цю відповідальність".

Довідка.

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін потрапив у ДТП.

За даними ЗМІ, нардеп був напідпитку і спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва.

1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участі нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна.

На відео з нагрудної камери поліцейського, зафіксовано, як Трухін хотів залишити місце ДТП і запевняв правоохоронця, що може вирішити питання з очільником МВС Денисом Монастирським.

Згодом він запропонував поліцейському "150 тисяч бонусу", які лежали в автівці, щоби правоохоронці допомогли йому втекти з місця пригоди й оформили як пасажира.

У МВС заявили, що поліцейські сумлінно виконали свої службові обов'язки з документування цього ДТП, а далі справу розслідує ДБР.

ДБР заявило, що не мало у своєму розпорядженні відео щодо ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна з нагрудної камери поліцейського, яке опублікувала "Українська правда".

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова розпочала нове кримінальне провадження після розголосу розслідування "УП".

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.