fbpx
Сьогодні
21:42 02 Лют 2022

Трухін заявив, що готовий скласти депутатський мандат

Фото: Укрінформ

Народний депутат Олександр Трухін після публікації про його участь у ДТП заявив, що готовий скласти мандат, якщо вимагатиме партія

Про це повідомив Трухін у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Нардеп зазначив, що йому "щиро шкода, що він опинився в епіцентрі цього скандалу".

"Що стосується моєї поведінки на місці аварії. Мені соромно. У стані шоку я сказав багато дурниць, які я зазвичай не повторюю. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція в шоковому стані", наголосив народний депутат.

Він додав, що його поведінка "навряд чи має виправдання".

"Я розумію, що зараз багато людей обурені емоціями і бажанням приписувати мені всі можливі злочини. Але я нікому не давав хабарів, не брав хабарів, і слава Богу, в результаті аварії всі залишилися живими і здоровими",  сказав Трухін.

Зі слів депутата, за останні п'ять місяців він повністю "співпрацював з правоохоронцями, проводив слідчі дії, давав свідчення і надав ДБР і Нацполіції всю інформацію".

"І якщо буде потрібно, я готовий пройти через це знову до завершення розслідування", резюмував нардеп.

Арахамія заявив, що йому і його колегам соромно за поведінку Трухіна, а також висловив переконання, що він повинен співпрацювати зі слідством.

Щодо того, щоб Трухін склав мандат народного депутата, то він сказав:

"Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення моїх членів партії і колег по фракції. Я не приховував, що хотів якомога швидше покинути місце аварії.

Я знав про свій статус народного депутата і передбачив суспільний резонанс, до якого призведе аварія, незалежно від того, винен я чи ні.

Я не втік і не переховувався від місця аварії ще до приїзду поліції. А хотів виїхати, коли допомога вже була надана всім учасникам аварії. Якщо команда і ситуація змусять скласти мандат, я готовий нести цю відповідальність".

Довідка.

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін потрапив у ДТП.

За даними ЗМІ, нардеп був напідпитку і спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва.

1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участі нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна.

На відео з нагрудної камери поліцейського, зафіксовано, як Трухін хотів залишити місце ДТП і запевняв правоохоронця, що може вирішити питання з очільником МВС Денисом Монастирським.

Згодом він запропонував поліцейському "150 тисяч бонусу", які лежали в автівці, щоби правоохоронці допомогли йому втекти з місця пригоди й оформили як пасажира.

У МВС заявили, що поліцейські сумлінно виконали свої службові обов'язки з документування цього ДТП, а далі справу розслідує ДБР.

ДБР заявило, що не мало у своєму розпорядженні відео щодо ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна з нагрудної камери поліцейського, яке опублікувала "Українська правда".

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова розпочала нове кримінальне провадження після розголосу розслідування "УП".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: