fbpx
Сьогодні
15:38 02 Лют 2022

Скандальні вибори в Могилянці: студенти збирають страйком

Студенти невдоволені невизнанням з боку Міністерства освіти та науки України результатів виборів у Києво-Могилянській академії і вже формують страйком.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олексій Гарань.

Він назвав невизнання результату виборів ректора Могилянки з боку МОН "абсурдною позицією" і повідомив, що студенти вишу вже формують страйком.

"Це абсурдна позиція представників влади. Навіть голова Верховної Ради Стефанчук направив своє вітання переможцю виборів. Справа не в Квіті (Сергій Квіт, кандидат на виборах – ред.), а в забезпеченні демократичного процесу. І насправді дії Шкарлета (міністр освіти — ред.) дуже сильно підставлять Президента Зеленського. Студенти – гарячі люди, і навіть ми, професори, не можемо їх повністю проконтролювати, і може щось відбутися з непередбачуваними наслідками", – попередив Гарань.

Він нагадав, що викрадена під час виборів скринька виявилася неушкодженою й обидва кандидати визнали результати виборів.

"Викрадена скринька виявилася неушкодженою, кількість бюлетенів збіглася з кількістю, які були видані. Виборчком одностайно, за участю представників обох кандидатів, вирішив продовжувати вибори. Після підрахунку обидва кандидати визнали результати. Переміг Сергій Квіт", – наголосив Гарань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: