fbpx
Сьогодні
19:13 02 Лют 2022

Посол Норвегії та представники NRC побували на КПВВ "Станиця Луганська"

Фото: ДПСУ

Норвезька делегація прибула на схід України в межах робочого візиту

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу ДПСУ.

До КПВВ "Станиця Луганська" завітали Генеральний секретар Норвезької ради у справах біженців NRC пан Ян Егеланд, Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні пан Ерік Сведал, представники Норвезької ради у справах біженців.

Делегація прибула на схід України в рамках робочого візиту.

Як йдеться у повідомленні," делегатів ознайомили з інфраструктурою КПВВ "Станиця Луганська" та порядком перетину лінії розмежування".

Начальник відділу прикордонної служби підполковник Володимир Вальчук розповів візитерам про сучасні технології, що використовуються під час здійснення контрольно-перевірочних заходів.

"Нові системи забезпечують прикордонникам можливість підвищити безпеку та швидкість проведення контрольних процедур. Використання рентген-сканерів дозволяють створити більш комфортні умови для осіб, які перетинають лінію розмежування.

делегація з Норвегії на КПВВ

Фото: ДПСУ

Ці пристрої нового покоління оснащені рентгенівськими генераторами, детекторними модулями, а також комп'ютерною платформою, зі спеціальною клавіатурою, моніторами та зручним інтерфейсом.

Опційно в сканерах може встановлюватись допоміжна програма для напівавтоматичного виявлення вибухонебезпечних та наркотичних речовин.

За час використання інтроскопів прикордонникам вдалось виявити сигнальний револьвер "РС-31″ та сім набоїв калібру 5,6 мм до нього, а також набій калібру 7,62 мм", зауважив підполковник Володимир Вальчук.

Завершуючи візит делегати подякували прикордонникам за міжнародну співпрацю та відкритість до діалогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: