fbpx
Сьогодні
Відео 18:14 02 Лют 2022

НАБУ опублікувало запис, де Кузьміних веде розмову щодо "відкатів"

НАБУ опублікувало фрагменти оперативних матеріалів у справі нардепа Кузьміних, викритого на одержанні хабара

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, пише Рубрика.

Як зазначається у дописі, "за даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, то варто це питання попередньо узгодити з одним із народних депутатів України.

Невдовзі такий контакт відбувся. Нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету.

Першим об'єктом такої співпраці стало комунальне підприємство "Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка", яке, згідно домовленостей між нардепом і представником компанії, закупило медичне обладнання на 40 млн грн.

У відповідь нардеп натякнув, що його "послуги" становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею. Ця плата йому видалась також своєрідною гарантією майбутньої співпраці.

Після одержання оплати від лікарні за одним із тендерів, а саме – за систему ультразвукової діагностики, – нардеп попросив передати йому 30% від суми договору — 558 тис. грн".

Як встановило слідство, нардеп планував таку схему обрахунку суми неправомірної вигоди застосовувати і щодо інших договорів у майбутньому.

На відеозаписі Кузьміних демонструє обізнаність в операційних процесах тендеру. Зокрема, він каже, що постійно курує керівництво лікарні щодо укладення договорів із нею.

У розмовах, оприлюднених агентством, представниця приватної фірми телефонує Кузьміних і погоджує з ним дії щодо постачання обладнання для лікарні.

Нардеп у відповідь гарантує, що її компанія виграє тендер та їм перерахують кошти з держбюджету.

Народного обранця викрили "на гарячому" 28 січня 2022 року. Однак, не затримували через "депутатський імунітет", натомість, викликали повісткою до слідчих органів.

Відтоді народний депутат повістки ігнорує, до органів слідства не з'являється.

Нагадаємо, що 28 січня детективи Національного антикорупційного бюро затримали народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних під час отримання хабаря

Як написав Бутусов у Facebook, за попередніми даними, Кузьміних затримали під час передачі йому "значної суми грошей, що детективи кваліфікують як отримання хабаря".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: