fbpx
Сьогодні
13:23 01 Лют 2022

Президентський законопроект "про 300 нардепів" готовий до голосування, – Корнієнко

Фото УНІАН

Президентський законопроєкт щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради готовий до голосування.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на брифінгу в парламенті, повідомляє "Укрінформ".

«Саме в законопроєкті про 300 депутатів, я хотів би нагадати колегам, міститься норма про закріплення в Конституції пропорційної системи. Тому всім, хто зараз підняв на знамена битву проти мажоритарки – я зараз не обговорюю, добре це чи погано, є такий процес, – у нас багато зараз політичних сил кажуть: ніяка мажоритарка, ні в якому разі, це зло… Тільки пропорційна система. У мене своя думка, я думаю, що виборча система кожна має свої плюси і свої мінуси. Але саме законопроєкт про 300 депутатів , який зараз лежить на столі, абсолютно готовий до голосування. Треба 300 голосів, він фактично зацементує пропорційну систему. Тому, колеги, давайте виконувати передвиборчі обіцянки», – сказав Корнієнко.

Як повідомлялося, 16 грудня 2019 року Конституційний суд України визнав конституційним законопроєкт №1017, який передбачає зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300, а також запроваджує пропорційну виборчу систему.

4 лютого 2020 року ВР попередньо схвалила законопроєкт №1017 «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: