fbpx
Сьогодні
22:02 01 Лют 2022

Мінсоцполітики пропонує запровадити на всіх держпідприємствах накопичувальну пенсію

Мінісоцполітики запропонувало Кабміну підтримати ініціативу щодо запровадження накопичувальних пенсій на всіх підприємствах із держчасткою розміром понад 50%

Про це йдеться в листі міністерства, адресованому прем'єр-міністру Денису Шмигалю, що є у розпорядженні LIGA.net.

Згідно з ініціативою Мінсоцполітики, держпідприємствам пропонується забезпечити щонайменше 50% своїх працівників відрахуваннями розміром 2% від їхніх зарплат до недержавних пенсійних фондів.

Підприємства мають включити до своїх фінансових планів на 2023 рік витрати на сплату таких пенсійних внесків.

"Реалізацією такої ініціативи для працівників підприємств державного сектору економіки буде забезпечено додаткове джерело доходу за умови виходу на пенсію завдяки пенсійним коштам, накопиченим на їхніх індивідуальних пенсійних рахунках", йдеться у листі.

У Мінсоцполітики впевнені, що ініціатива сприятиме розвитку накопичувального пенсійного забезпечення загалом.

А також збільшить чисельность внутрішніх інституційних інвесторів із довгостроковим прогнозованим інвестиційним ресурсом для економічного зростання України.

Нагадаємо, що 9 грудня 2021 року Кабмін, як експеримент, запровадив накопичувальну пенсійну систему для працівників підприємств великої приватизації.

Державні компанії, які беруть участь в експерименті щодо впровадження накопичувальних пенсій, відраховуватимуть не менше 4% із зарплати працівника на його приватний пенсійний рахунок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: