fbpx
Сьогодні
09:04 01 Лют 2022

Держдеп розпорядився виїхати з Білорусі членам родин держслужбовців США

У Державному департаменті Штатів закликали своїх громадян не їздити у Білорусь і повідомили, що вивозять із РБ членів родин держслужбовців США через збільшення російського військового контингенту.

Про це повідомляє Держдеп.

"31 січня 2022 року Держдепартамент розпорядився виїхати з країни членам родин держслужбовців США", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що "у зв'язку з посиленням незвичної і тривожної російської військової активності поблизу кордону з Україною, громадяни США, які перебувають у Білорусі або планують подорожувати до неї, повинні знати, що ситуація непередбачувана, і в регіоні спостерігається підвищена напруга".

Також американцям не радять їздити у Білорусь через "довільне виконання законів, ризик затримання і потенційні переслідування, спрямовані саме на іноземців".

У Держдепі нагадали про затриманих "громадян США, за нібито зв'язок з опозиційними партіями та нібито участь у політичних демонстраціях".

А також про те, що "Білорусь дотримується спеціальних обмежень щодо подвійного громадянства США та Білорусі та може відмовитися визнати подвійне громадянство США і Білорусі".

Нагадаємо, 24 січня Державний департамент Сполучених Штатів дав дозвіл на добровільний від'їзд державних службовців США та зобов'язав виїхати членів їхніх родин з посольства у Києві.

Представниця США в Раді безпеки ООН 31 січня заявила, що Росія до середини лютогот планує збільшити свою військову присутність у Білорусі до 30 тисяч військовослужбовців.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: