fbpx
Сьогодні
16:49 31 Січ 2022

Венедіктова підписала підозру нардепу "Слуги народу" Кузьміних

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Сергію Кузьміних, якого напередодні викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Про це вона написала на сторінці в Facebook.

«Минулої п'ятниці (28 січня – ред.) детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП був викритий народний депутат України 9 скликання. Підозра мною підписана. Далі своє слово скаже суд», – наголосила Венедіктова.

За її словами, депутат підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення у сфері медицини.

«Впевнена, що президент України, парламентарі, члени КМУ вкладали зовсім інший зміст в процеси, пов'язані із розвитком і підтримкою охорони здоров'я – зовсім не той, із яким стикнулися в цьому випадку детективи й прокурори», – підкреслила генпрокурорка.

Як повідомляла Рубрика, 28 січня журналіст Юрій Бутусов повідомив, що детективи НАБУ затримали народного депутата від Слуги народу Сергія Кузьміних під час отримання грошей, які правоохоронці вважають хабарем.

Пізніше в пресслужбі НАБУ заявили, що разом із САП та Офісом генпрокурора викрили народного депутата під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. Його особу НАБУ не розкрило.

За даними слідства, нардеп отримав гроші за допомогу в укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: