fbpx
Сьогодні
10:52 31 Січ 2022

У Києві затримали групу людей, які планували масові заворушення із насиллям, - МВС

У Києві 30 січня затримали групу людей, які планували масові заворушення із насиллям 31 січня біля Офісу президента.

Про це під час брифінгу повідомили міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та очільник Нацполіції Ігор Клименко.

Монастирський розповів, що зловмисники планували на заворушення зібрати до 5 тисяч людей. З них до 1,5 тисячі нібито мали становити "тітушки", які мали влаштувати бійки з правоохоронцями.

"Обов'язково мало бути насилля серед учасників цього мітингу, мала пролитися кров", — зазначив Монастирський.

Він додав, що на заворушення спеціально заготовили також штучну кров, яку мали видати за справжню, яка нібито пролилася через зіткнення з правоохоронцями.

За словами Монастирського, підготували і групу медиків, які мали зафіксувати ці «поранення» учасників зіткнень і показати на центральних телеканалах. Крім того, зловмисники збиралися підпалювати автомобільні шини, використовувати вогнегасники і салюти.

Монастирський наголосив, що організатори не розглядали цю акцію як мирну: вони цілеспрямовано готували акти насилля. Ціль акції — "розхитати та дестабілізувати ситуацію в Україні".

Міністр зазначив, що це була лише перша акція із запланованих. За його словами, правоохоронці виявили, що такі заходи хотіли організувати в цілій низці регіонів України, зокрема Сумській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях.

Водночас Клименко уточнив, що перша акція із заворушеннями мала відбутися 31 січня. Він продемонстрував відеозапис, на якому нібито замовник розповідає, як організаторам потрібно влаштувати заворушення. Там було помітно, як замовник каже, що наступну таку акцію хотіли влаштувати у лютому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: