fbpx
Сьогодні
11:46 31 Січ 2022

Порошенко прибув до ДБР на допит, але відмовився давати свідчення

Фото Reuters

Колишній президент та народний депутат від "Європейської Солідарності" Петро Порошенко зранку 31 січня прибув до Державного бюро розслідувань на допит у "вугільній справі".

Про це він заявив журналістам перед будівлею ДБР.

Порошенко зазначив, що виконує умови закону, тому прибув на допит по "нікчемній справі". Проте він відмовляється співпрацювати зі слідством.

"Я точно не збираюсь брати участь у цьому шоу і давати будь-які покази… Ніякої співпраці з мого боку не буде", — заявив політик.

Крім того, народний депутат назвав справу щодо нього "переслідуванням опозиції", а також заявив, що йому намагаються завадити проводити політичну діяльність. Зокрема політик розповів, що минулого тижня "мав бути в НАТО для переговорів про військову допомогу" та зустрітися з міністрами закордонних справ ЄС.

19 січня Порошенку призначили запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Тож його зобов'язали, зокрема, не виїжджати з Києва та області, а також здати закордонний паспорт на зберігання. Водночас політик заявляє, що він звертається до ДБР і прокуратури з клопотаннями повернути паспорт, дозволити подорожі тощо, але без результату.

Після того, як Порошенко повернувся з допиту, адвокат Ілля Новіков сказав, що "все було недовго". За його словами, відмова від давання показів "не була несподіванкою для слідчих".

У Держбюро розслідувань підтвердили, що Порошенко відмовився надавати покази та покинув приміщення бюро. Також, за даними пресслужби, політик відмовився підписувати протокол, що документально зафіксували.

Там обіцяють повідомити про наступну дату виклику додатково.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: