fbpx
Сьогодні
16:19 30 Січ 2022

Президент Хорватії не збирається вибачатися перед українцями

Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Україна найкорумпованіша держава і що їй не місце в НАТО

Про це він сказав в ефірі хорватського каналу RTL, повідомляє "Європейська правда".

"Ні, я не перебільшив", сказав він, відповідаючи на питання, чи не перебільшив він у своїх коментарях про Україну.

"Україна має проблему і має почати її вирішувати із сепаратистами, яких Росія теж не визнала. Отже, продовжуйте переговори і не ігноруйте переговорників, які не хороші хлопці, але з ними треба говорити, а не постійно йти на шлях протистояння з термоядерною та гіперзвуковою силою, Росією, це не Сербія . Хто заохочує їх до цього, той небезпечний шарлатан, а їх багато в Європі", заявив Міланович.

Він також сказав, що не збирається вибачатися за свої слова.

"Хай Пленкович вибачається. Він діє як український агент, а я – як хорватський президент. Це величезна різниця. Я не підлещуюсь до росіян. Офіційно я там ніколи не був. Я ніколи не пив кави з російським послом", заявив Міланович, додавши, що не є ні ворогом України, ні другом Росії.

Він також висунув нове звинувачення проти України, заявивши, що Київ називає героями Другої світової війни "масових вбивць поляків і євреїв".

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, 25 січня президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО і у разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій.

Відповідаючи на запитання, як Хорватія відреагує на ситуацію в Україні, Міланович сказав: "Ми не будемо мати з цим нічого спільного і не маємо нічого. Якщо буде ескалація, він виведе (з регіону. – Ред.) до останнього хорватського солдата".

"Україні не місце в НАТО. Коли Україна змінила владу, тоді цей рух, який не був демократичним, був переворотом, під час якого було вбито 50 людей. Історія була така – Україна йде на захід, нічого не питаючи у Росії, в ЄС на неї чекають молочні ріки – кисельні береги. Україна досі залишається однією з найбільш корумпованих країн, ЄС нічого Україні не дав", сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: