fbpx
Сьогодні
12:59 30 Січ 2022

Шмигаль: Маємо достатньо ресурсів, щоб забезпечувати макроекономічну та макрофінансову стабільність

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має достатньо ресурсів, щоб забезпечувати макроекономічну та макрофінансову стабільність

Про це він повідомив у Фейсбуці,  пише Рубрика.

За його словами, "макроекономічна стабільність є фундаментом для зростання економіки".

Шмигаль повідомив, що "ми маємо достатньо ресурсів, щоб забезпечувати макроекономічну та макрофінансову стабільність. На казначейському рахунку понад 27 млрд грн. На валютних рахунках — більше ніж 30 млрд грн. Резерви НБУ — майже 30 млрд доларів".

Як зазначив прем'єр-міністр, економічна стабільность є особливо важливою в умовах розхитування економіки діями країни-агресора та інформаційним нагнітанням.

"Україна вже домовилася з ЄС про чергову програму макрофіну на 1,2 млрд євро. Ми закликаємо наших міжнародних партнерів підтримати не лише довгострокову модернізацію України, але й допомогти зараз пом'якшити удар по нашій економіці через інструменти гарантій чи пільгового фінансування.

А також закликаємо представників бізнесу країн-партнерів активно інвестувати в Україну, щоб надати практичну підтримку українській економіці", наголосив Шмигаль.

Як раніше повідомляла Рубрика, України Володимир Зеленський заявив, що згідно з публікаціями західних ЗМІ про загрозу вторгнення РФ в Україну складається враження, що в Україні вулицями їздять танки і проходить мобілізація та наголосив, що Україні така паніка за кордоном не потрібна.

Він зазначив, що внаслідок "зміни інформаційного простору" з України вивели 12,5 млрд інвестицій і назвав причиною невиважену інформаційну політику.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: