fbpx
Сьогодні
13:23 29 Січ 2022

Трагедія на "Південмаші": у 5 постраждалих, що отримали кульові поранення стан важкий, але є позитивна динаміка

Фото: МВС

П'ятеро постраждалих військовослужбовців, яких на "Південмаші" поранив нацгвардієць Артемій Рябчук, перебувають у важкому стані з позитивною динамікою

Про це розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський після відвідування поранених у лікарні міста Дніпро, повідомляє МВС.

Як зазначається у дописі, "29 січня, міністр внутрішніх справ відвідав поранених під час трагедії на території Південного машинобудівного заводу. Лікарі продовжують надавати військовослужбовцям медичну допомогу".

Що стосується стану поранених, то:

"Жанна Шарова отримала три поранення, наразі її стан тяжкий, з позитивною динамікою. Учора дівчина прийшла до тями, але поки що підключена до апарату ШВЛ.

Ігор Семенченко отримав поранення в живіт. Лікарі змогли оперативно видалити кулю, наразі стан важкий, з позитивною динамікою.

Владислав Гулида, Денис Намесник і Євген Мачула перебувають у свідомості, їхній стан важкий із позитивною динамікою".

Також повідомляється, що відгукнулись на заклик здавати кров понад 170 правоохоронців. Крім того, мешканці Дніпра також приходять допомогти постраждалим.

Передісторія.

Як повідомляла Рубрика, в ніч на 27 січня, у Дніпрі на території заводу "Південмаш" нацгвардієць Артемій Рябчук з автомата Калашникова розстріляв караул НГУ, після чого втік зі зброєю.

5 осіб загинули (четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка), ще 5 осіб отримали поранення.

Станом на 27 січня троє постраждалих були в реанімації, двоє з них у дуже тяжкому стані.

О 9:30 четверга солдата-вбивцю затримали патрульні поліцейські.

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії, що призвела до трагедії.

Депутат ВР Юлія Яцик повідомила, що два місяці тому Рябчук попередив бійку між солдатами і повідомив про інцидент керівництво.

Жодних заходіі не було вжито. Рябчука визнали "стукачем" і почали з нього знущатися.

Командування Національної гвардії підтвердило, що Рябчук намагався завадити бійці колег й повідомив про це керівництво, але та подія мала місце 3 тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: