fbpx
Сьогодні
16:07 29 Січ 2022

Справа Гандзюк: суд завершив дослідження доказів і перейде до допиту свідків

Фото: ukrinform

Дніпровський районний суд завершив дослідження документів, відео/аудіо доказів сторін у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє у Facebook юридична компанія "Міллер".

Далі суд планує перейти до допиту свідків.

Окрім цього, суддя вирішила дати доступ до телефонів і ноутбуків Владислава Мангера і Катерини Гандзюк, що зберігаються в іншому кримінальному провадженні.

Суддя вирішила, що техніку мають доставити в суд і дослідити спеціалісти. Мангер попередньо заявляв, що відкриє телефон і ноутбук. Раніше експертиза не змогла їх зламати, а в запароленому стані доказової цінності вони не мали.

Також планують дослідити телефон Катерини, але пароль до нього втрачений. Представники потерпілих заперечували проти задоволення клопотання в частині техніки, яка належала Катерині.

Довідка

Виконуючу обов'язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

За підозрою в причетності до вбивства Гандзюк було затримано п'ятьох осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського – колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу під заставу в розмірі 2 млн 497 тис. 300 гривень, яка була внесена.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

У січні 2020 року на території Болгарії затримали за організацію нападу на Гандзюк Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради. 16 березня Левіна екстрадували з Болгарії в Україну.

На думку слідчих, Левін є ключовою фігурою, яка пов'язує виконавців і замовників нападу на Гандзюк.

27 квітня Офіс генпрокурора та СБУ оголосили про завершення слідства у справі про організацію нападу на Гандзюк.

11 червня Мангеру вручили постанову про поновлення попереднього розслідування, а також клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

28 липня прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: