fbpx
Сьогодні
13:58 29 Січ 2022

Під час виступу у Європейському суді Виноградов всупереч позиції Кремля визнав незалежність Косово

Представник російської генпрокуратури Міхаіл Віноградов, який виступав від Росії в Європейському суді з прав людини, мимохідь визнав незалежність Косова

Про це повідомляє ЄП.

Так, читаючи з папірця промову про те, що українські докази не можна брати до уваги він мимохідь… "визнав" незалежність Косова, відокремлення якого від Сербії російська влада заперечує.

Віноградов пояснював, чому не вважає проблемою роздачу паспортів на Донбасі, і додав, що "такі країни, як Косово, також роздають паспорти".

"Що ж, була принаймні одна коректна ремарка у презентації представника РФ", пожартував з цього приводу юрист албанського походження Куштрім Істрефі.

Нагадаємо, що цього тижня у Страсбурзі відбулася важлива, і навіть етапна для України подія.

Як повідомляла Рубрика, Велика палата Європейського суду з прав людини почала розгляд міждержавної справи "Україна та Нідерланди проти Росії".

Провела відкриті слухання з цього приводу, "допитавши" як російських, так і українських та голландських представників.

Йдеться про так звану "велику справу щодо Донбасу".

Саме тому серед позивачів є також Нідерланди, громадяни яких складали більшість пасажирів рейсу MH17, збитого російськими військовими з російського ЗРК "Бук".

Як повідомлялося, початок розгляду міждержавної справи "Україна та Нідерланди проти Росії" у Європейському суді з прав людини дає підстави припустити, що суд встановить 30 квітня датою початку російської окупації на Донбасі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: