fbpx
Сьогодні
16:55 29 Січ 2022

Ексміністра освіти обрали президентом Києво-Могилянської академії

Колишній міністр освіти та науки Сергій Квіт переміг на виборах президента Києво-Могилянської академії. Він уже перебував на цій посаді до 2014 року.

Про це йдеться на сайті університету.

Другий тур виборів відбувся 27 січня. Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,8%). Друге місце посіла Олександра Гуменна (191 голос, 42,92%), яка до цього була виконувачкою обов'язків президента. Ще 18 голосів були проти всіх (4,04%), а один бюлетень зіпсували. Під час другого туру виборів стався інцидент, за якого намагалися зіпсувати скриньки для голосування.

КМА закликала міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського звернути на це увагу. Проте університет зазначив, що оскільки результати голосування встановити вдалося, то міністр освіти і науки Сергій Шкарлет може без зволікань підписати контракт з обраним керівником.

У першому турі виборів Олександра Гуменна отримала 33,9% голосів, Сергій Квіт — 39,1%. Це була вже п'ята спроба обрати президента КМА: попередні чотири провалилися, оскільки жоден із кандидатів не набрав достатньої кількості голосів.

Сергій Квіт уже був президентом Києво-Могилянської академії у 2007-2014 роках. А у 2014-2016 роках він також був міністром освіти і науки уряду Арсенія Яценюка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: