fbpx
Сьогодні
12:58 29 Січ 2022

Два українських фільми здобули нагороди за режисуру на кінофестивалі Sundance

Фото: Держкіно

Українська режисерка Марина Ер Горбач отримала нагороду за кращу режисуру світового художнього кіно на кінофестивалі Sundance

Крім того, нагороду фестивалю здобула документальна стрічка "Будинок зі скалок" спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України.

Про це йдеться на сайті фестивалю, пише Рубрика.

Ер Горбач здобула нагороду за стрічку "Клондайк".

Це перший український фільм, що був представлений у категорії "Світове художнє кіно (драма)" на фестивалі.

Стрічка була створена за підтримки Держкіно.

У фільмі йдеться про війну на Донбасі та авіакатастрофу малайзійського боїнгу рейсу MH17.

Також була представлена документальна стрічка спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України "Будинок зі скалок".

Режисер фільму Сімон Леренг Вільмонт отримав нагороду за кращу режисуру світового документального кіно.

Створення цього фільму підтримувало Держкіно. У стрічці оповідається соціальних працівників на сході України, які працюють в особливому дитбудинку та дбають про безпеку дітей.

Другий режисер та лінійний продюсер Асад Сафаров зазначив у Facebook, що стрічка створювалась 2,5 роки.

"За останні дні найкрутіші профільні американські ЗМІ написали стільки фантастичних рецензій на фільм, що наш рівень щастя просто зашкалює.

А найголовніше майже в кожній рецензії на фільм згадується військова агресія Росії проти України. Для України це дуже важливо, щоб у світі чимбільше про це говорили і знали", підкреслив Сафаров.

Нагадаємо, у 2020 році приз кінофестивалю Sundance за кращу режисуру документального фільму отримала українська режисерка Ірина Цілик та її фільм "Земля блакитна, ніби апельсин".

Довідка.

Кінофестиваль Sundance — національний американський кінофестиваль незалежного кіно. Цьогоріч він триватиме до 30 січня.

Організатором кінофестивалю є Інститут Санденса (англ. Sundance Institute), який було засновано в 1981 році актором Робертом Редфордом і групою його друзів і однодумців для створення умов становлення незалежного американського кіно.

Інститут Санденса є некомерційною організацією, яка займається відкриттям, розвитком і підтримкою незалежних кіно- та театральних художників зі всього світу, а також представляє їхні нові роботи громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: