fbpx
Сьогодні
11:22 28 Січ 2022

Лавров заявив, що Росія не хоче війни

Глава російського міністерства закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія не хоче війни, але не дозволить іншим державам "порушувати її права".

Про це повідомляє російське видання "РБК".

"Якщо це залежить від Росії, війни не буде. Ми війн не хочемо. Але й наступати брутально на наші інтереси, ігнорувати їх ми теж не дозволимо", – сказав він.

Лавров додав, що не вважає переговори зі США та НАТО щодо гарантій безпеки завершеними.

Він повідомив, що в РФ отримали письмові відповіді США за результатами переговорів і деякі з відповідей "наводять тінь на тин", але в них є і "раціональні зерна".

Серед порушених тем: мораторій на розміщення ракет середньої та меншої дальності, відведення навчань подалі від кордону з обох боків, узгодження граничної дистанції для зближення бойових літаків та кораблів та низка інших заходів "деескалації та деконфліктингу".

За словами Лаврова, якщо домовитися щодо гарантій безпеки з країнами Заходу не вийде, Росія вживе заходів у відповідь і вони можуть бути "різними".

Раніше у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що для Росії неприйнятною є навіть думка про війну з Україною.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: