fbpx
Сьогодні
09:58 28 Січ 2022

ДБР проводить обшуки у народного депутата Воронька

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у народного депутата Олега Воронька, який входить у міжфракційне об'єднання Дмитра Разумкова "Розумна політика".

Про це повідомляє ДБР та допис Разумкова.

ДБР повідомляє, що в межах кримінального провадження за фактом підроблення документів проводить обшуки у чинного народного депутата, не називаючи його імені.За даними УП, йдеться про Олега Воронька. Про це пише і Дмитро Разумков.

Слідчі дії відбуваються за місцем проживання парламентарія та у пов'язаних з ним осіб.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало на депутата протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого частиною 2 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) щодо його входження до складу виконавчого органу одного із товариств.

За даними ДБР, під час судового розгляду у Печерському райсуді Києва нардеп надав підроблені документи: протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим моіг ввести в оману суд.

Попередня кваліфікація справи: підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (ч. 4 ст. 358 КК України); службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України); введення в оману суду або іншого уповноваженого органум (ч. 2 ст. 384 КК України).

"Сьогодні до нашого колеги з МФО "Розумна політика" Олега Воронька приїхали працівники ДБР. Їхні звинувачення на його адресу – притягнуті за вуха. Зараз я направляюся до нього, інші народні депутати з МФО – також. Політичні переслідування та діяльність "нового" ДБР – в дії!", – зазначив Разумков.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: