fbpx
Сьогодні
16:11 27 Січ 2022

Зеленський позитивно оцінив намір продовжити перемовини у Нормандському форматі через два тижні

English version here

Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінює факт зустрічі, її конструктивний характер, а також намір продовжити змістовні переговори за два тижні в Берліні

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Президента України.

"Для нашої держави перший пріоритет на сьогодні – це досягнення стабільної та безумовної тиші на Донбасі. Режим припинення вогню має бути гарантований, надійний, і саме на цій основі можуть бути зроблені наступні кроки", наголосив Глава держави.

Як зазначається, під час зустрічі політичних радників у Парижі були детально обговорені наявні розбіжності сторін у трактуванні Мінських угод.

Також було зазначено, що дотримання режиму припинення вогню не має залежати від будь-яких розбіжностей у трактуваннях.

"Обов'язковим елементом руху до чесного й стабільного миру для Донбасу через виконання Мінських домовленостей вважаємо активізацію роботи Нормандського формату і на рівні лідерів відповідних країн з організацією їхньої зустрічі найближчим часом", йдеться у повідомленні.

Як писала раніше Рубрика, 26 січня в Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн нормандського формату: України, Франції, Німеччини, Росії.

Радники нормандського формату узгодили фінальне комюніке й підтримали сталий режим припинення вогню на сході України.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час брифінгу після зустрічі у Парижі.

"Узгоджено комюніке фінальне. Я вважаю, що головним є підтримка всіма учасниками нормандського формату сталого режиму припинення вогню, який має діяти без будь-яких умов", – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: