fbpx
Сьогодні
10:59 27 Січ 2022

У Житомирі влаштували психологічний хаб, де проходять заняття для старшокласників

Фото: кафедра психології Поліського національного університету

На базі Поліського національного університету створили психологічний хаб "Safe space", де двічі на місяць проходять факультативні заняття для старшокласників "Психологія успіху".

Про це розповіла керівник хабу, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології Поліського національного університету Лариса Журавльова, передає "Укрінформ".

"Ідея проведення факультативу "Психологія успіху" з'явилася на прохання старшокласників, їх батьків та вчителів, які приходили в університет на екскурсію, та яким подобалась психологія. У листопаді минулого року ми започаткували факультативні заняття. У спеціально створеній групі школярам пропонується перелік актуальних молодіжних тем, які можна обговорювати на факультативі. За результатами їх голосування обираються ті, які для них є найбільш цікавими. Інколи школярі пропонують свою тему для заняття", – зазначила Журавльова.

За її словами, факультативні заняття проводяться двічі на місяць для старшокласників житомирських шкіл. У середньому їх відвідують 30 дітей. Заняття проводять четверо викладачів кафедри психології університету.

Журавльова додала, що кожне заняття триває 1-1,5 години. Утім учасники можуть поспілкуватися з викладачами й після його завершення.

Психологічний хаб складається з психологічного центру "InVivo", науково-дослідної лабораторії "Психологічна безпека" та наукової школи професора Лариси Журавльової "Психологія розвитку людини".

Хаб працює у таких напрямках, як індивідуальне консультування, сімейне консультування, психологічний супровід та підтримка, психодіагностика та корекція, психоедукація та неформальна освіта, розробка та проведення соціально-психологічних тренінгів, психологічних майстерень.

Усі психологічні консультації в хабі надаються анонімно.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: