fbpx
Сьогодні
19:25 27 Січ 2022

ПАРЄ затвердила резолюцію, до якої включили і українські правки щодо Росії: зникнення людей в ОРДО і Криму

Фото Reuters

27 січня ПАРЄ затвердила резолюцію "Припинення насильницьких зникнень на території держав Ради Європи", в яку за ініціативи української делегації в ПАРЄ внесли правки

У правках йдеться про відповідальність РФ за зникнення людей на тимчасово окупованих нею територіях України. Про це повідомляє власкор Укрінформу.

"Асамблея висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з незрозумілою долею та місцем перебування жертв насильницького зникнення на території Росії.

А також та територіях, підконтрольних Росії, включаючи Автономну Республіку Крим, місто Севастополь, частини Донецької та Луганської областей (Україна)",  йдеться у тексті резолюції.

Серед внесених українською делегацією та затверджених ПАРЄ правок йдеться про розробку механізму санкцій, під які потраплять державні органи, групи та посадові особи, причетні до зникнень або які перешкоджають їхньому розслідуванню.

"Важливо використовувати всі можливості, щоб знову й знову нагадувати міжнародній спільноті про ситуацію, в якій опинилася Україна. І на січневій сесії, як і раніше, ми це зробили", написала на своїй сторінці у Фейсбуці членкиня постійної делегації України в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

Вона виступала в ПАРЄ з обґрунтуванням правок, внесених українською делегацією в Асамблеї.

Вчора в Страсбурзі Парламентська асамблея Ради Європи у прийнятій в ході зимової сесії резолюції про ратифікацію повноважень російської делегації закликала російську владу якомога швидше відвести свої війська з українських кордонів та зупинити ескалацію військової напруги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: