fbpx
Сьогодні
15:08 27 Січ 2022

Нардепка Яцик заявила, що до трагедії в Дніпрі призвели знущання з нацгвардійця Рябчука

За два місяці до подій у Дніпрі затриманий нацгвардієць Артем Рябчук попередив бійку між солдатами та повідомив про це керівництву, після чого його почали називати "стукачем".

Про це повідомила народна депутатка від партії "Слуга народу" Юлія Яцик у Facebook.

За її словами, після інциденту керівництво не відреагувало на звернення Рябчука, а солдати почали з нього знущатися. Нацгвардієць чекав два місяці, аби помститися.

"Попередня інформація по нацгвардійцю. Два місяці тому він попередив бійку між солдатами. Повідомив керівництву. Останні не вжили жодних заходів, визнали його "стукачем" та почали з нього знущатися. Він спеціально чекав 2 місяці, щоб отримати автомат та помститись. Про вчинене не шкодує. Звичайно, це не виправдовує поведінку нацгвардійця. Однак, невжиття керівництвом жодних заходів реагування на цю подію може бути підставою для притягнення до відповідальності і інших службових осіб", — додала нардепка.

Також видання "Сегодня" опублікувало відео, на якому Артем Рябчук розповідає про хронологію подій та про те, як він втік з території заводу.

Трагедія у Дніпрі сталася о 4 годині ранку 27 січня. До Дніпровського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що на території Південного машинобудівного заводу відкрито вогонь з автоматичної зброї по військовим.

На місце події виїхала оперативна група та представники ДБР, які встановили, що один з солдатів розстріляв товаришів по службі. П'ятеро людей загинули, серед яких одна цивільна жінка. Ще п'ятеро отримали поранення різного ступеню тяжкості, їх госпіталізували до лікарні. Стрілок, ним виявився 21-річний Артемій Рябчук, зі зброєю та набоями втік.

Згодом солдат сам зв'язався з правоохоронцями та повідомив про своє місце знаходження. Для цього він попросив випадкову жінку у селі Підгорне, де перебував, зателефонувати до поліції.

За фактом масового вбивства на Південмаші розпочато кримінальне провадження за п. 1 та п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (навмисне вбивство). Санкція статті передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: