fbpx
Сьогодні
13:33 27 Січ 2022

Лавров заявив, що у відповіді США немає реакції на питання Росії про нерозширення НАТО на схід

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що у відповіді США щодо гарантій безпеки немає реакції на головне питання Росії про нерозширення НАТО на Схід та розміщення ударних озброєнь, які можуть загрожувати території РФ.

Про це повідомляє російський Інтерфакс, який цитує Лаврова.

"Щодо змісту документа, там є реакція, яка дозволяє розраховувати на початок серйозної розмови, але з другорядних питань. З головного питання у цьому документі реакції позитивної немає", – сказав Лавров.

"Щодо змісту відповіді, думаю, він найближчим часом стане відомим широкому загалу, тому що, як нам сказали американські колеги, хоча вони й вважають за краще, щоб документ залишився для конфіденційного дипломатичного діалогу, але він узгоджений з усіма союзниками США та з українською стороною. Тому у мене жодних сумнівів, що найближчим часом він "витіче".

Лавров додав, що після міжвідомчого погодження МЗС доповість президенту Росії Володимиру Путіну про зміст відповідей США та НАТО на російські пропозиції щодо гарантій безпеки, і той ухвалить рішення щодо подальших кроків.

У середу 26 січня ввечері Москва підтвердила, що отримала відповідь США на свій безпековий ультиматум.
Того ж вечора держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що у відповіді США дали чітко зрозуміти, що вони захищатимуть свої ключові принципи.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: