fbpx
Сьогодні
16:37 27 Січ 2022

Берлін готує відповідь Естонії про гаубиці для України, – посол ФРН

Посол ФРН у Таллінні Крістіане Хохманн заявила, що рішення Німеччини, чи зможе Естонія допомогти Україні, поставивши їй закуплені у Фінляндії 122-міліметрові гаубиці німецького виробництва, буде прийнято "протягом кількох днів або тижнів".

Про це повідомляє національне телерадіомовлення Естонії.

"Берлін наразі опрацьовує цей запит, але, у зв'язку з тим, що у нас жорсткий підхід до політики в галузі озброєнь, він все ще в роботі, оскільки має пройти через кілька інстанцій", – сказала Хохманн у телеінтерв'ю.

Доки процес погоджень ще триває, посол ФРН відмовилася припускати, якою буде остаточна відповідь.

"Можу сказати, що відповідь надійде протягом кількох днів або тижнів, а не місяців", – додала Хохманн.

Нагадаємо, гаубиці, які Естонія має намір передати Україні, спочатку належали НДР. Потім вони перейшли у власність ФРН, а у 1990-ті їх купила Фінляндія.

Естонія закупила у Фінляндії 122-міліметрові гармати в 2009 році. Тоді вартість 42 гаубиць і необхідних боєприпасів до них становила 31 мільйон естонських крон. Подібну зброю використовують десятки країн, у тому числі Україна, у якої на озброєнні, за різними даними, близько 150 гаубиць.

Нагадаємо, Литва виділить Україні ПЗРК Stinger та портативні тепловізори. Латвія передасть ЗСУ Stinger, а також індивідуальне армійське екіпірування та сухпайки. Естонія – протитанкові ракети Javelin. Ця допомога надається після схвалення Урядом США передачі обладнання, виробленого США, до третьої країни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: