fbpx
Сьогодні
20:18 26 Січ 2022

Визначити людей, схильних до серцевого нападу допоможе штучний інтелект: дослідження університету Лідса

Фото: З відкритих джерел

Вчені розробили систему штучного інтелекту, яка може аналізувати сканування очей, зроблене під час звичайного візиту в оптику або очну клініку, і виявляти пацієнтів з високим ризиком серцевого нападу

Про це повідомляє News-Medical.

У дослідженні, проведеному Університетом Лідса, методи глибокого навчання були використані для навчання системи штучного інтелекту автоматично читати сканування сітківки і ідентифікувати тих людей, які протягом наступного року, ймовірно, мали серцевий напад.

Глибоке навчання – це складна серія алгоритмів, які дозволяють комп'ютерам ідентифікувати закономірності в даних і робити прогнози.

Дослідники повідомляють, що система штучного інтелекту мала точність від 70% до 80%.

"Серцево-судинні захворювання, включаючи серцеві напади, є основною причиною ранньої смерті в усьому світі і другим за величиною вбивцею у Великобританії", наголосив професор Алекс Франгі з університеті Лідса.

Сканування сітківки порівняно дешеве і регулярно використовується в багатьох практиках оптика.

В результаті автоматизованого скринінгу пацієнти, які мають високий ризик захворіти, можуть бути направлені до спеціалізованих кардіохірургів.

Штучний інтелект може допомогти краще передбачити початок і перебіг серцево-судинних захворювань.

Свен Плейн, професор серцево-судинної візуалізації Британського фонду серця в Університеті Лідса і один з авторів дослідницької роботи, сказав: "Система штучного інтелекту є відмінним інструментом для розгадки складних моделей, які існують в природі, і це те, що ми знайшли тут – складна картина змін сітківки, пов'язаних зі змінами в серці".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: