fbpx
Сьогодні
19:53 25 Січ 2022

Заборгованість по зарплаті шахтарям вже сягнула майже 1,5 млрд грн, - Волинець

На державних шахтах вугільної промисловості України заборгованість із заробітних плат сягнула показника у 1,45 млрд грн

Про це в кулуарах Верховної Ради кореспонденту Укрінформу розповів народний депутат, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

За словами депутата,"на сьогодні на 38-ми державних шахтах підприємств вугільної промисловості заборгованість із заробітної плати становить 1,45 млрд грн. А на 1 лютого при нарахуванні місячного фонду за січень поточного року заборгованість вже складе 2,15 млрд грн".

Він уточнив, що наразі ситуація із виплатами заробітної плати шахтарям потребує негайного вирішення, адже через відсутність зарплат люди подекуди не мають змоги оплатити комунальні платежі і в результаті – залишаються без світла та газу.

"Не вжиті всі необхідні заходи задля того, щоб своєчасно платити зарплати. Люди мають кредити, не можуть розраховуватись за комунальні платежі – їм відключають світло, газ та нараховують пеню. Зробили людей заручникам ситуації і тих обставин, які через це виникли", наголосив Волинець.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон, який пропонує продовжити ще на два роки дію мораторію на банкрутство державних вугледобувних шахт, термін якого спливає 1 січня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: